Tuesday, June 4, 2019

នៅចាំទេនំកងកាលយើងញាំកាលនៅក្មេងៗ😀





គ្រឿងផ្សំ៖
- ម្សៅអង្ករដំណើប ៤០០ក្រាម
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង ១ចានធំ
- ស្ករត្នោត ៣០០ក្រាម (បើស្ករដុំត្រូវកូរជាមួយទឹក)
- ល្ងលីង ៣ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូង​យក​ម្សៅអង្ករ​មក​លាយ​ជា​មួយ​អំបិល ស្ករត្នោតរាវ ២ស្លាបព្រាបាយ និង​ខ្ទិះដូងកូរ​ឲ្យ​ទៅ​ជា​ម្សៅ​ រួច​ពូត​ទុក​ ១០-១៥នាទី ។ 
២. យក​ម្សៅ​មក​លុញ​ធ្វើ​ជា​កង​មូល​ៗ​រួច​យក​មក​ដាក់​ចៀន​ (ភ្លើង​ដាក់​ក្តៅ​ល្មម) ពេល​ដែលវា​អណ្តែត​មក​លើ​ទុក​ឲ្យ​រាង​ក្រហម​ត្រូវ​ស្រង់​ទុក​សិន ។
៣. យក​ស្ករ​ត្នោត​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ បន្ទាប់​មក​កូរ​វា​ឲ្យ​ទៅ​ជា​ស្ករ​តាំង​ម៉ែ​ រួច​ដាក់​ល្ងលីង​កូរចូលគ្នា ។

៤. យក​នំ​ដែល​ចៀន​ស្រង់​ទុក​មក​ជ្រលក់​ចូល​ក្នុង​ស្ករ​តាំង​ម៉ែ តែជ្រលក់​តែ​ម្ខាង​ទេ​ ពេល​រួច​រាល់​​អាច​ញាំបាន​ហើយ ៕

No comments: